Bagels&Co.

Beigeļu vēsture: Beigelīšu vēsture: ceļojums cauri laikiem Ievads:

Laipni lūgti mūsu ceļojumā beigeļu bagātīgajā vēsturē. Beigeļi ir cēlušies no ebreju kopienām Polijā 16. gadsimtā un ir kļuvuši par iecienītu kafejnīcu un mājsaimniecību sastāvdaļu visā pasaulē. Pievienojieties mums, lai iedziļinātos aizraujošajā stāstā par to rašanos un uzzinātu, kā tos pagatavot līdz pilnībai.

Beigeļu dzimšana:

Rosīgajās 16. gadsimta Polijas ielās pazemīgs, bet ģeniāls maiznieks izgatavoja pirmo beigeļu partiju. Leģenda vēsta, ka viņš mīklu veidoja gredzenā, lai godinātu Polijas karali, kurš bija izglābis pilsētu no osmaņu iebrukuma. Šīs apaļveida maizes drīz kļuva par sinonīmu svinībām un kopienas sapulcēm.

Maizīšu renesanse:

Kad ebreju imigranti pārveda savas kulinārijas tradīcijas uz jaunām zemēm, beigeļu popularitāte strauji pieauga. Ņūjorkas rosīgajās ielās 19. gadsimta beigās beigeļu veikali kļuva par kultūras apmaiņas un kulinārijas inovāciju stūrakmeņiem. Mūsdienās maizītes bauda visdažādākās izcelsmes cilvēki, un katrā to kumosā ir daļiņa vēstures un tradīciju.

Crafting Bagels:

Izbaudiet autentisku, no paaudzes paaudzē nodotu maizes cepēju pieredzēto autentisku maizīšu gatavošanas procesu. Lai gan sastāvdaļas ir vienkāršas, beigeļu gatavošanas māksla prasa pacietību, prasmi un uzmanību detaļām.

  1. Mīklas pagatavošana:
    • Sajauciet miltus, raugu, sāli un ūdeni, lai izveidotos cieta mīkla.
    • Mīciet mīklu, līdz tā kļūst gluda un elastīga.
    • Ļauj mīklai atpūsties un pacelties, līdz tā divkāršojas.
  2. Sīkfailu veidošana:
    • Sadaliet mīklu vienādās daļās.
    • Katru daļu savelciet virvē un savienojiet galus, veidojot gredzenu.
    • Nodrošiniet viengabalainu blīvējumu, lai maisiņi vārīšanas laikā nesadalītos.
  3. Vārīšana un cepšana:
    • Veidotās maizītes īsu brīdi vāra ūdenī ar iesala sīrupu vai medu, kas tām piešķir raksturīgo košļājamo konsistenci un spīdīgu garozu.
    • Pārvietojiet vārītās maizītes uz cepešpannas.
    • Cep karstā cepeškrāsnī, līdz kļūst zeltaini brūni un smaržīgi.

Secinājums:

Ieskatoties senajā maizīšu pagatavošanas procesā, novērtējiet meistarību un centību, ar kādu tiek gatavota katra partija. Neatkarīgi no tā, vai jūs baudāt vienkārši vai ar iecienītāko piedevu, katrs svaigi cepta bagelīša kumosiņš ir tradīciju un pārlaicīgas garšas apliecinājums.

Cart

Pievienot produktu grozā, lai redzētu šeit!
0